Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σχέδιο εργασίας για το σιτάρι -Μέρος 2o

Στο δεύτερο μέρος της ενοτητας αυτής και αφού ξαναείδαμε τους μύλους μας και θυμηθήκαμε τη διαδικασία της παραγωγής του αλευριού, μαζί με τα παιδιά αποφασίσαμε να ζυμώσουμε ψωμί.
  Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι "Το πιο γλυκό ψωμι", http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-A107/391/2582,10057/ , ( ένα επίσης καλό βιβλίο για το ψωμί είναι και το "Σιτάρι " της Άννης θεοχάρη ) και έπειτα στρωθήκαμε στη δουλειά!!!

Συγκεντρώσαμε τα υλικά μας σε ένα τραπέζι, και τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω γύρω.



Σειρά είχε να αναγνωρίσουμε γευστικά τα υλικά αλεύρι, αλάτι , ζάχαρη , μαγιά, νερό...

αλεύρι...


μαλακόοοοοοοοο 

να δω και εγώ!

αυτό δεν το βωρήκαν! Μαγιά.

ζάχαρη ή αλάτι ;










































Μετά όλα μαζί στη λεκάνη....




Μισό κουταλάκι ζάχαρη

Νεράκι με μαγιά














Ας αρχίσει λοιπόν το ζύμωμα....

Τώρα ζυμώνουμε δυνατά

Ο καθένας το δικό του ψωμάκι


Ταψάκι και ψήσιμο...















Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι και πάμε για ψήσιμο....















Μετά απο 1 περίπου ώρα ....


 Το φάγαμε όλο και ήταν πραγματικά το πιό ΓΛΥΚΌ ΨΩΜΙ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου