Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


 
·     
    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το ΟΞΥΓΟΝΟ, η λέσχη ανάγνωσης των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, από τις 12:30 το μεσημέρι (Ολύμπου 81).
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. 12:30-13:30
Παρέα με τις Μικρές Καληνύχτες!
Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο Το χατίρι του δράκου της Αγγελικής Βαρελλά, με τους εμψυχωτές Ελένη Γιαννούση και Χρόνη Μαυρομάτη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.
2. 14:00-15:30
Codebreakers - Το κυνήγι του κρυμμένου βιβλίου με την Gamecraft.
Με τη βοήθεια συντονιστών της Gamecraft, μικροί και μεγάλοι, φίλοι του ΟΞΥΓΟΝΟY παίζουν ένα «κυνήγι κρυμμένου βιβλίου» στους χώρους του. Στο παιχνίδι μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 9 ετών.
3. 16:00-17:30
«Απ' το κεφαλαίο μέχρι την τελεία, να σου ξετυλίγεται μια τρελή ιστορία!»
Σχηματίζουμε ομάδες, δημιουργούμε θύελλα ιδεών, γράφουμε, εικονογραφούμε και φυσικά... περνάμε καλά! Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.
4. Από τις 6 το απόγευμα
Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων: Μια μαγική ανάγνωση για μικρούς και μεγάλους.
H Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, αυτό το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, θα διαβαστεί από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα, καθώς ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές, παραμυθάδες και άλλοι πολλοί θα παίρνουν ο ένας μετά τον άλλον τη σκυτάλη της ανάγνωσης.
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

·         Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, Geoffroy de Pennart στα Public Συντάγματος
      Ημερομηνία: 30/03/2013 12,00 
Τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, και φιλοξενούν τον γνωστό δημιουργό παιδικών βιβλίων Geoffroy de Pennart, γνωστός για την σειρά ανατρεπτικών παραμυθιών του Ο λύκος ξαναγύρισε, Το γεύμα των λύκων, Ο καλόκαρδος λύκος κ.α.
·         Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίουκαι τα Παραμύθια Ντορεμύθια
του Ευγένιου Τριβιζά ΤΟ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΦΑΚΙΡΗ
και ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Ένα αλλιώτικο βράδυ απαιτεί ένα ασυνήθιστο νανούρισμα
και ένα ασυνήθιστο νανούρισμα απαιτεί έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης...Η ηθοποιός και μουσικός Μαρία Τερζάκη  με τρισδιάστατες εικόνες και ζωντανή μουσική  (ούτι, φλογέρα, κρουστά, τραγούδι) θα σας ταξιδέψει στην ονειρεμένη και εξωτική χώρα των φακίρηδων όπου εμπριμέ κόμπρες λικνίζονται νωχελικά στο φεγγαρόφωτο,αχινοί στήνουν χορό και παίζουν κρυφτό με τους σκαντζόχοιρους... εκεί όπου κανένας δεν θέλει να κοιμάται στα πούπουλα!
Και όταν το νανούρισμα μας βυθίσει σε έναν γλυκό ύπνο, θα δούμε όλοι μαζί Σαράντα Εφιάλτες σε μια αυτοσχέδια μηχανή προβολής από χαρτόκουτο. Μα μέχρι να βγει ο ήλιος, θα έχουμε νικήσει τον φόβο μας αφού θα έχουμε πλέον μάθει πως όλοι βλέπουν εφιάλτες. Και το πιο διασκεδαστικό: Θα φτιάξουμε ένα δικό μας κινηματογράφο όπου ο καθένας μπορεί να προβάλει τα όνειρά του, καλά και κακά, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου