Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Έλενα Ξυδοπούλου




 Η Έλενα Ξυδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1978.
Από νωρίς (5 έτη) ασχολείται με τον κλασικό μπαλέτο όπου τελικά- και προς έκπληξη όλων- το 1997 αφήνει για πάντα τα ροζ παπούτσια της στην άκρη, προκειμένου και σε πολύ νεαρή ηλικία να κάνει οικογένεια. Παράλληλα τελειώνει το Λύκειο, σπουδάζει Παιδαγωγικά και Μεθοδολογία της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης σε Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική. Το 2007 ολοκληρώνει με επιτυχία το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο London Metropolitan University πάνω στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και Μετάφραση και στη συνέχεια κατόπιν επιμόρφωσης της από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ασχολείται με την Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες κυρίως για την Αγγλική γλώσσα.
Φύση ανήσυχη όπου ποτέ δεν αρκείται στα τετριμμένα και πάντα ψάχνει το κάτι άλλο, το κάτι διαφορετικό. Πειραματίζεται με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους, με νέες προτάσεις και σχεδιάζει από πολύ νωρίς το δικό της εκπαιδευτικό υλικό, έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα και οδηγό την αγάπη της προς τα παιδιά αλλά και την ανάγκη να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα όσον αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες.
Διδάσκει Αγγλικά από το 1997 έως και σήμερα και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες. Παράλληλα επιμορφώνει καθηγητές στο συγκεκριμένο αντικείμενο, συγγράφει εκπαιδευτικό υλικό και αρθρογραφεί.
Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, με τον Δημήτρη Μαργιώλη, τον Χρήστο 12 ετών και την Άννα 7 ετών.
Έχει ήδη εκδώσει την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Μονόδρομος η Ανατροπή» και την ερωτική νουβέλα με τίτλο «Ο σταθμός και η επίπλαστη ευτυχία»
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου