Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «AΡΣΗ» www.arsi.gr





Το Ψυχολογικό Κέντρο «Άρση» δραστηριοποιείται από το 1990 στους τομείς της αξιολόγησης, της διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Πλαισιώνεται από ομάδα ειδικευμένων επιστημόνων (ψυχολόγους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδοψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό) με υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προσόντα,  οι οποίοι συνεργάζονται με στόχο την ολιστική προσέγγιση και πολύπλευρη αντιμετώπιση των δυσκολιών που εκδηλώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι.
Οι επιστημονικές του δραστηριότητες αφορούν σε τρεις τομείς:
Ι.  Αξιολόγηση, διάγνωση, συμβουλευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση
·           Στα πλαίσια της θεραπευτικής αντιμετώπισης, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες: υποστηρικτική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική οικογένειας, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή, θεραπευτική αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών (δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας, προβλήματα συμπεριφοράς, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, τραυλισμός, αγχώδεις διαταραχές, φοβίες), προγράμματα θεραπευτικής αντιμετώπισης κατ’ οίκον.
ΙI. Εκπαίδευση και εποπτεία
·           Το Ψυχολογικό Κέντρο «ΑΡΣΗ» αξιοποιώντας την πολύχρονη επαγγελματική, συγγραφική και ερευνητική εμπειρία των συνεργατών του διεξάγει: α) εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και β) ενημερωτικά σεμινάρια τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση και την πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας. Επίσης, συνεργάτες του κέντρου μας προσφέρουν συστηματικά εποπτεία σε νέους συναδέλφους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών.
ΙII. Έρευνα
·           Το Ψυχολογικό Κέντρο «ΑΡΣΗ» έχει σταθερά επιστημονικό προσανατολισμό και συμβάλλει στην ανάπτυξη αποτελεσματικότερων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών για τις αναπτυξιακές δυσκολίες παιδιών και εφήβων. Συνεργάτες του Κέντρου μας έχουν διεξάγει πλήθος ερευνών των οποίων τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια ή έχουν δημοσιευτεί σε πολύ γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους. Επίσης έχουν συγγράψει σειρά επιστημονικών βιβλίων με θέματα σχετικά με τη ψυχοπαθολογία των παιδιών και των εφήβων, τα οποία αποτελούν πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου