Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παπαγεωργιου Γιώτα











Η Γιώτα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Ιούλιο του 1981. Τελειώνει τη φοίτηση του λυκείου στην Καλαμάτα και στα 18 έτη της, με τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1999). Τον Ιούνιο του 2003 ολοκληρώνει τις σπουδές της με Λίαν Καλώς και ολοκληρώνει τον κύκλο παραμονής της στην συμπρωτεύουσα. 

Το χρονικό διάστημα 2003 έως 2007 εκμεταλλεύεται την παραμονή της στην Αθήνα για εξειδικεύσεις, σεμινάρια και συνεχή επιμόρφωση στο γενικότερο αντικείμενο της εξελικτικής ψυχολογίας – παιδοψυχολογίας (Ημερίδα με θέμα: «Το παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Μέσο»,  από το Παράθυρο στον Ήλιο, Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης & Έκφραση Παιδιών - 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής με θέμα: «Η Ειδική Αγωγή στην Κοινωνία της Γνώσης» - 2Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής       Ψυχολογίας με θέμα: «Η Συμβουλευτική Ψυχολογία στους άνδρες, Θεωρία, Έρευνα, Παρέμβαση» - Σεμινάριο με θέμα «Εφαρμοσμένος επαγγελματικός προσανατολισμός», από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα: «Από τους γονείς στα παιδιά, οι επιπτώσεις των ψυχικών ασθενειών των Γονιών στα παιδιά τους» - Παγκόσμιο Συνέδριο Δυσλεξίας με θέμα: «5th World Congress  on dyslexia, the Olympics of dyslexia» - Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό πρόγραμμα του 20ου  Κύκλου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Τοξικομανίας των Νέων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Ημερίδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα :«Διατροφικές Συνήθειες και Ψυχοσωματική Υγεία» - Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων με αντικείμενο το ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της Μαρίας Χουρδάκη, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων).

Παράλληλα, από το 2004 έως το 2007 εργάζεται ως Ψυχολόγος-παιδαγωγός στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στη Δροσιά Αττικής. 

Το καλοκαίρι του 2007 αποφασίζει πλέον να εργαστεί ως ιδιώτης ψυχολόγος στην Καλαμάτα και διατηρεί γραφείο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια της παραμονής και πλέον οριστικής εγκατάστασής της στην Καλαμάτα, είναι εκπαιδεύτρια/ συντονίστρια βιωματικών ομάδων Σχολών Γονέων στο Παράθυρο στον Ήλιο, εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης παιδιών, εκπαιδεύτρια στα δημόσια ΙΕΚ Καλαμάτας, εκπαιδεύτρια σε ΚΕΚ της πόλης, εισηγήτρια σεμιναρίων και ημερίδων για εκπαιδευτικούς καθώς και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Ψυχοεκπαίδευσης μαθητών Ρομά των σχολείων της ευρύτερης μεσσηνιακής περιφέρειας.

Επίσης, κατέχει επάρκεια στη χορήγηση σταθμισμένων τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού (Career Gate Test), μαθησιακών δυσκολιών κ δυσλεξίας (ΑθηνάΤεστ), νοητικού πηλίκου (WISC-R) και σχολικής ετοιμότητας (Α’ Τεστ).

Καθότι άτομο που ενδιαφέρεται για την εφαρμοσμένη μορφή της επιστήμης της ψυχολογίας, δραστηριοποιείται έντονα και στο χώρο του εθελοντισμού σε διάφορες τέτοιου είδους οργανώσεις ή θεσμούς της πόλης (Παιδικά Χωριά SOS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γραφείο Γυναικείων θεμάτων και Οικογένειας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, σύλλογος ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ, πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου