Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Προετοιμάστε το παιδί σας για την κατασκηνωτική ζωή

Σχεδόν όλοι οι κατασκηνωτές επιθυμούν το σπίτι τους. Η διάρκεια διαφέρει μόνο. Μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί σας ψυχολογικά για την μαγική κατασκηνωτική εμπειρία που θα ζήσει, με τους παρακάτω τρόπους.


  1. Διαβάστε μαζί με το παιδί σας βιβλία που μιλούν για κατασκήνωση.
  2. Βοηθήστε το παιδί σας να προετοιμαστεί για την κατασκήνωση: διαλέξτε μαζί ποια ρούχα θα πάρει , βοηθήστε  στο πακετάρισμα, δείξτε του πως να στρώνει το κρεβάτι και να πλένει τα δόντια του.
  3. Συζητήστε με το παιδί σας για το τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει και πως θα τα λύσει, π.χ Τι θα κάνω αν ..... χάσω την πετσέτα μου ....  αν δεν νοιώθω καλά   κλπ.
  4. Εξηγήστε στο παιδί σας πως ο ομαδάρχης είναι εκεί για να το προσέχει , να του λύνει απορίες και να σιγουρεύει ότι το παιδί περνάει καλά. Ξεκαθαρίστε στο παιδί σας ότι θα κάνει πολλούς φίλους εκεί και ότι δεν θα είναι μόνο του.
  5. Συζητήστε για το πως και πότε θα επικοινωνείτε για όσο διάστημα θα είναι το παιδί στην κατασκήνωση. Δώστε στο παιδί μια οικογενειακή φωτογραφία να έχει μαζί του.
  6. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι είναι ένα πολύ φυσικό συναίσθημα  το να σας πεθυμήσει. Επίσης πείτε του πως το προσωπικό είναι εκεί για να το βοηθήσει σε ότι χρειαστεί.
  7. Προετοιμάστε το ψυχολογικά για τον αποχωρισμό. Το να πηγαίνει το παιδί σας κατασκήνωση είναι μια θετική εμπειρία που το βοηθά να ωριμάσει.
  8. Ως γονείς επιμένετε πως το παιδί σας πηγαίνει κατασκήνωση και δεν το στέλνετε.
  9. Αποφεύγετε φράσεις όπως "θα μου λείψεις αφάνταστα" και επικεντρωθείτε στο "πόσο ωραία θα περάσεις"
  10. Καλό θα ήταν να του έχετε στείλει ένα γράμμα που θα το περιμένει μόλις φτάσει στην κατασκήνωση την πρώτη μέρα.
Καλά να περάσουν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου